POLITIKA ZASEBNOSTI

Namen politike zasebnosti je seznanitev kupcev, potencialnih kupcev ali obiskovalcev spletnih strani v lasti podjetja Enego d.o.o. PE Dah gradbeni center, z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani podjetja Enego d.o.o., Šalek 91, 3320 Velenje, Slovenija (v nadaljevanju: dah.si/ponudnik).

V podjetju Enego d.o.o. PE Dah gradbeni center cenimo vašo zasebnost, zato vaše podatke vedno skrbno varujemo.

Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnih strani ponudnika po spremembi ali dopolnitvi posameznik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve.

Naše aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS  št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.).

Ker se zavedamo, da vam vaša zasebnost in seznanjenost z procesi obdelave vaših osebnih podatkov veliko pomenita vas vabimo tudi, da si o posameznih segmentih varstva osebnih podatkov preberete več v smernicah Informacijskega pooblaščenca, ki na območju Republike Slovenije deluje kot pristojni državni organ za nadzor zakonskega okvira varstva osebnih podatkov.

 

OSEBNI PODATKI

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov ipd.

Za potrebe poslovanja Enego d.o.o. PE Dah gradbeni center zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov prebivališča, elektronski naslov, kontaktno telefonsko številko ter ostale podatke, ki jih vnesete na relevantne obrazce na spletni strani.

Z registracijo in/ali z oddajo naročila na spletni strani izrecno soglašate, da lahko Enego d.o.o. PE Dah gradbeni center pridobljene osebne podatke (ime in priimek, naslov prebivališča, elektronski naslov in morebitne druge podatke, ki ste jih ponudniku posredovali za namene izpolnitve pogodbe – naročila prostovoljno posreduje kupec), razen za namene pogajanj za sklenitev pogodbe ali za izpolnitev pogodbe – naročila (kot določeno v 10. členu veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov), uporabi tudi za namene neposrednega trženja prek vseh oglaševalskih kanalov, ki jih uporablja ponudnik (obveščanje prek telefona in SMS-ov, tiskanih medijev, nenaslovljene in naslovljene direktne pošte, elektronske pošte, itd.), ter za potrebe z neposrednim trženjem povezane statistične in tržne analize, marketinško profiliranje in segmentacijo. Na ta način bomo poskrbeli, da boste o naših aktualnih ponudbah ves čas primerno obveščeni, hkrati pa boste obveščeni zgolj o ponudbah izdelkov, ki najbolj ustrezajo vašim željam.

Kot kupec morate soglasje za izvajanje neposrednega trženja prek elektronske pošte dah.si izrecno podati tudi ob registraciji in/ali oddaji naročila na spletni strani z označitvijo »Prijavite se na e-novice«. V nasprotnem primeru neposrednega trženja prek elektronske pošte kupec ne bo deležen s tem pa tudi ne bo predhodno primerno obveščen o spletnih akcijah ponudnika.

Preklic soglasja za izvedbo neposrednega trženja prek elektronske pošte uredite: 

  • s posredovanjem povratne elektronske pošte, kot odgovor na konkretno elektronsko sporočilo, ki ga ob vsakokratni izvedbi neposrednega trženja prejme s strani ponudnika, in/ali;
  • z izpolnitvijo spletnega obrazca, povezava do katerega je navedena v vsakem elektronskem sporočilu, ki ga ob izvedbi neposrednega trženja prejme s strani ponudnika.

O možnosti preklica soglasja za izvedbo neposrednega trženja prek elektronske pošte boste vsakem elektronskem sporočilu ustrezno obveščeni.

Ponudnik bo vašo željo po preklicu upošteval in najkasneje v 15 dneh dosledno uredil preklic soglasja za namen neposrednega trženja prek dotičnega oziroma vseh oglaševalskih kanalov ter vas o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Pri tem ne trpite nobenih stroškov. Ponudnik vam  zagotavlja tudi vse ostale pravice skladno z veljavno zakonodajo, ki je opredeljena v nadaljevanju.

Ponudnik ne zbira in ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen kadar mu vi to omogočite oz. v to privolite, tj. ob naročilu izdelkov ali storitev, ko se naročite na prejemanje e-novice, sodelujete v nagradni igri itd., ali kadar za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga ali ima ponudnik za obdelavo zakonit interes.

Ponudnik zbira in obdeluje vaše osebne podatke na naslednjih pravnih podlagah:

  • zakon in pogodbeni odnosi,
  • privolitev posameznika,
  • zakoniti interes.

 

PIŠKOTKI

Uporaba piškotkov

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke za spremljanje obiskanosti spletnih strani s ciljem izboljšanja in lažjega brskanja po spletnih straneh.

Kaj je piškotek?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Prenese se preko brskalnika pri prvem obisku spletne strani in ko se naslednjič vrnete na stran z istega računalnika, tablice ali telefona, lahko brskalnik preveri, ali je piškotek z naslovom spletne strani shranjen.

Brskalnik uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj na spletno stran. To omogoča spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko tudi temu ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve.

Prednosti piškotkov

Ob uporabi istega računalnika (tablice ali telefona) in brskalnika so piškoti zelo uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim potrebam in načinu brskanja. 

Piškotki, ki jih uporablja naše spletno mesto, so zabeleženi v spodnji tabeli. Lastni piškotki so piškotki, ki jih naša stran potrebuje za delovanje. Ti piškotki niso namenjeni zbiranju vaših osebnih podatkov ali katerih koli drugih podatkov preko katerih bi vas lahko prepoznali pri ponovnem obisku. Kot taki ne zahtevajo vaše eksplicitne privolitve za namestitev in jih namestimo ne glede na to, če se strinjate z namestitvijo piškotkov ali ne. Ostali piškotki so piškotki tretjih strani. Teh ne nameščemo dokler se ne strinjate z njihovo namestitvijo.